Nyheter

MyController blir View Ledger AB

Vi har glädjen att meddela att MyController numera tillhör VIEW Ledger-koncernen. Ett samarbete som gör MyController mer konkurrenskraftiga på marknaden och som gör att vi kan ta del av ny teknologi för automatiserade lösningar inom redovisning.

MyController har sedan flera år tillbaka satsat på systemlösningar för löpande redovisning för att kunna lägga mer tid och kompetens inom rådgivning och detta samarbete är ett stort steg framåt i den processen.

VIEW Ledger är en ledande nordisk leverantör av molnbaserade ekonomisystem, redovisningstjänster och rådgivning. Samarbetet medför att VIEW Ledger får en större plattform på den svenska marknaden och får möjlighet att ytterligare stärka sitt erbjudande.

MyController som är ett erkänt framåtriktat, kunskapsrikt och helt digitaliserat företag passar väl in i VIEW Ledgers kultur och DNA.

Kunskapsbanken och verktygslådan av system utökas och medför att vi kommer kunna leverera en bättre tjänst i framtiden.

”Vi ser fram emot denna resa och den går i linje med de framtidsvisioner som vi haft för MyController sedan tidigare.”

Jenny Lundqvist
VD, MyController Sweden AB

Vår titel

I en digitaliserad värld, hur ska vi tituleras oss?

I möten med kunder, nya som gamla samt i samtal med personal och andra i branschen så säger vi vid upprepade tillfällen att ”löpande redovisning är inget vi i framtiden kommer jobba med”. Detta vet vi, det kommer ske helt automatiserat och att man måste ställa om sig inför detta så att man har andra typer av tjänster på plats. I dagsläget titulerar vi oss som en redovisningsbyrå, om vi inte säljer traditionell redovisning längre vad är vi då för typ av byrå?

Det finns de i branschen som kallar sig tech-bolag, som har utvecklat sitt egna redovisningssystem och halva personalstyrkan består av IT, men vi är inte en av dem.  Vi är inte den klassiska redovisningsbyrån i vanlig bemärkelse men vi kommer heller inte vara den byrån som kommer att utveckla våra egna system.

VD har ordet

Redovisningskonsultens status och värde i samhället

Det är angeläget att öka redovisningsbranschens renommé generellt och titeln auktoriserad redovisningskonsult är viktig för branschen.

Vi måste höja kompetensen inom branschen för bättre rådgivning, stärka processer, metodik och kundnytta. Vi har mycket att jobba för och där tycker jag att våra branschorganisationer FAR och Srf måste gå i framkant för oss.

MyController i tidningen

I sommarnumret av Enterprise Magazine kan du läsa om oss på MyController.

”Med flera decenniers erfarenhet i redovisningsbranschen erbjuder Kristina Osmund med sitt företag MyController alla sorters redovisningstjänster för kunder som främst verkar inom tjänstesektorn, konsultbranschen och e-handeln. I takt med företagets framgångar söker hon nu fler driftiga redovisningskonsulter för att kunna tillgodose ett växande behov av kvalitativa redovisningstjänster.”

Hela artikeln kan du läsa här: http://www.enterprisemagazine.se/nyheter/en-bransch-pa-frammarsch